Startside
Om kullene
Om Bjønroa
Rolf Bjørnarheim til minne
Kontakt
Historikk
Om hundene
Billedkavalkaden
Streif
Sita
Rosita
Olianna
Hekla
Mia
Magnus
Melvin
Nivi
Pavlov
Platon
Pila
Pemira
Pemiras avkom
Qvikki
Qvanta
Animalia Pavlova
Rama
Valpekull
Jakt og trening
Utstilling
Vi gratulerer
Nyttige lenker
Gamle Nyheter

Pemiras avkom

1. kull:
Født 5. mars 2009.
Far: Rushlight Asco S49822/2004
 
 
Q-kullet. Født 5. mars 2009
 
Ringen er sluttet.
At Pemira er mor til et Bjønroa-kull, er for de innvidde i Bjønroas historie en helt spesiell og litt rørende begivenhet.

Lise-Mariane er datter til Rolfs venn Arne Karlsen, og Rolfs første pointer var Arnes parringsvalp etter Ch. Hit. Valpen fikk navnet Smestadhagens Sira. Da hun skulle føde Rolf’s aller første pointerkull, tilbød Arne seg å låne ut sitt kjente kennelnavn Arkas. I dette kullet kom bl.a. Arkas Silver som ligger bak mange høyt premierte hunder. Les mer...

Så når Lise-Marianes første kull på Pemira får kennelnavnet Bjønroa, så føler vi alle at ringen virkelig er sluttet. Lise-Mariane og Birgit er også barndomsvenninner, og det gjør båndene i dette samarbeidet enda sterkere.
 
Lise-Mariane uthever selv ordet LYKKELIG når hun omtaler seg som eier av Pemira.

 
Slik begynte det:
 
Tanker om et mulig Bjønroas Q-kull
Et Bjønroas Q-kull vil bli det første der Birgit Ording også er innehaver av Kennel Bjønroa. Hun er nå den aktive og må være øye og øre for mulige avls- kombinasjoner. Derfor er det grunn til å lytte når Birgit sier: ”Jeg så en psykisk balansert hund med godt eksteriør, funksjonell i terrenget og med god reviering ”. Rushlight Asco var hundens navn. Han vant forøvrig 1VK med CK i Fyresdal 22/8-08.

Birgit kunne tenke seg en valp etter Asco. Eierne viste til parringsforespørsler, og Birgit ba meg vurdere om det i noen av disse kombinasjonene kunne være en potensiell passende avlspartner for en av hennes egne flotte og gode hannhunder, Bjønroas Pavlov eller Platon. Jeg svarte at jeg heller kunne tenke meg en kombinasjon mellom Rushlight Asco og en av tispene i Bjønroas P-kull.

Begrunnelse: Det er jo slik at Bjønroas P-kull  har dokumentert et særdeles bra eksteriør. Dette er avlet frem ved linjeavl på vakre og bruksmessig gode hunder. Men nå er tiden inne for utavl.  I så hensende ville en kombinasjon med Asco være svært gunstig. Asco synes familiemessig å representere HD-frie hofter.

Bjønroas Pemira ble den utvalgte. Birgit Ording utførte frieriet på vegne av Kennel Bjønroa. Og hun fikk sitt ja fordi Ascos eiere så nytten av en bredere avlsbase, der det blir lagt vekt på både de eksteriøre og jaktmessige sider.

Lise-Mariane Owrenn Karlsen er den lykkelige eier av Bjønroas Pemira, en elegant og samarbeidsvillig hund. Birgit sier at hun er en uslepen diamant.

Birgit og Lise-Mariane går med spenning og glede inn i jobben for å få frem dette mulighetenes Q-kull. Jeg mener og tror at den som ønsker en pointer med godt eksteriør og gode jaktegenskaper, har mulighet til å finne rette valpen i et Bjønroas Q-kull.

Utsikten 10/10 -08.
Rolf Bjørnarheim
 

Vi ser frem til Bjønroas Q-kull.
Lise-Mariane og jeg gleder oss til å besørge det praktiske oppdrettet av Bjønroas Q-kull.

Men Oppdretteren, det er fortsatt Rolf. Han har, som ved alle tidligere Bjønroa-kull, brukt sin store kunnskap og innsikt til å bestemme kombinasjonen mellom vår Pemira og Rushlight Asco.

Vi håper at Rolfs grunntanke om å skape sunne, gode, funksjonsriktige og vakre hunder vil manifestere seg også i dette Bjønroa-kullet.

Nittedal i oktober 2008
Birgit Ording

 
Birgits referat fra fødselen:
Pemira er en perle, også som førstegangsfødende. Da veene begynte, la Lise-Mariane seg bakom Pemira på madrassen i stua, og der fødte hun de første 7. De to siste ble født i valpekassen.

Pemira strevde med den første, en hvit og gul hannhund. Men hun var fullstendig rolig under hele prosessen ( se bilder under) . Pemira fødte alle liggende mens de som allerede var født, lå og pattet.

Vi fikk besøk under fødselen av en venninne som Pemira ikke hadde truffet tidligere. Da hun kom, strakte Pemira seg frem og inviterte til å hilse på henne og valpene, siden hun selv var for travel til å reise seg og komme den besøkende i møte. Pemira følte seg beæret over at den nyankomne ville holde en av valpene, og de var skjønt enige om at valpen var fin.

Mor og barn har det aldeles utmerket inn i valpenes første levedøgn.

Billedreportasje fra fødselene:
 
1. mars 2009: En høygravid Pemira viser gjerne frem sin struttende mage. Nå er det ikke mange dager igjen. Det er spennende og litt skumle tider nå, sier Lise.mariane, som tror hun skal sove i samme rom som Pemira i de kommende netter. Noe kan skje når som helst. Terminen er 6. mars.
 
5. mars: Jordmora kommer
 
Veene har begynt
 
Den første er på vei ut
Den førstefødte i Q-kullet ble den eneste hannen i kurven og han ble behørig fotografert mens han ser dagens lys.  
Rengjøring. Tenk at de kan uten å ha lært!
 
  Vent litt - melken har ikke kommet ennå!
 
  Den førstefødte er en sulten gutt

Etter hvert kom det 8 tisper, og totalt 9 valper: 1 hvit/gul hann, 6 hvit/gule og 2 hvit/sorte tisper.
Familieharmoni. Det første bildet av mor og alle 9
 
Les mer om Q-kullet her..

 
Far: Rushlight Asco S49822/2004
 
Eiere: Kjell og Ole-Martin Enberget

Far: Ross S 34042/2001 , HD-fri A
Farfar: Øbs Try S28771/91. En meget god hund både av eksteriør og jaktlig.
Farmor:Black Luckys Knotta S38923/98. Lite vakker, men jaktlig god.

Mor:
Black Luckys Hark S 54551/2000, HD-fri A
Morfar: Fågeljægarens Tjæder S33249/98. En berømt og god hund, som har avlet godt.
Mormor: Den meget gode Black Luckys Ina Scot S27326/95.

Asco’s mor Black Luckys Hark, er en særdeles god prøvehund, som har gitt Asco hans gode gemytt og særlig gode jaktlige egenskaper. Alle de nevnte er/var fri for HD. Vi håper valpene vil arve deres gode egenskaper. Sammen med Pemiras gode aner og søsken gir det oss grunn til å håpe på lett dresserte valper med godt gemytt..
 

Birgit karakateriserer Rushlight Asco som en psykisk balansert hund. Dette bildet av Asco og hans lille sønn (halvbror til Q-kullet), skulle vel være en god illustrasjon på denne karakteristikken! Vårt Q-kull skulle således stille sterkt når de får med seg slike egenskaper fra både mor og far.
 
 
Og her ser vi den heldige utvalgte, Rushlight Asco, i intenst samarbeid med eier Ole-Martin
 
 
 
ASCO BLE NORGESMESTER SKOG 2010
Ekvipasjen Rushlight's Asco og Kjell Enberget vant i går NM Skog ! Det er den andre pointeren i NM Skog historien som går helt til topps. Den første var Sussi til Svein Bråthen som vant i 1991.Vi gratulerer Kjell og Asco så meget !
(Kilde: NPK )
                                                         
ASCO BLE NORGESMESTER 2008
Pointerlaget vant historiens første NM lag lavland. Asco var best på laget med 27 poeng og erobret dermed norgesmestertittelen! 
Her er de stolte eiere, Kjell og Ole-Martin, med Asco og vandrepremien.
Foto: Fredrik Strøm

Forøvrig fikk Asco 1VK m/CK Kval. på RFK sin prøve 1. november -08, og han deltok også på det norske VM-laget som nylig var i Kroatia. Det er ingen tvil om at Pemira har valgt en riktig stjerne som sin "førsteelsker”!

Asco startet på skogsfuglprøver på Holleia 8. – 9. november 2008.
"
I helgen var det jo første gang vi stilte Asco på skogen og det gikk som jeg hadde forventet, sier Ole-Martin..
Men søndag var den desidert beste dagen. Som dommern sa, han viste oss et søk av høy klasse”.

Det ble ingen premie, men gode kritikker:

Lørdag 8. november. Dommer Rolf Hamstad:
Starter i stor fart, fin stil og kraftfull aksjon. Bedre kontakt ønskelig, men dette bedrer seg betraktelig uttover i slippet. Finnes i stand, går villig på uten og presentere fugl.
2.slipp:Asco går fortsatt noe åpent. Stand, går djervt på uten resultat.
En energisk hund som dessverre ikke lykkes i dag. (65 min slipptid)
 
Jaktlyst:5
Fart:5
Stil:5
Søksbredde:5
Reviering:5
Samarbeid:5
 ("Dette er nok fordi vi ikke har hatt han på skog siden VM, derfor tar det litt tid for han og regulere seg”, sier Ole-Martin)
 

Søndag 9. november. Dommer Ingar Andreasen:
Med høy intensitet og fin stil avsøker Asco det anviste terreng i utmerket samarbeid med fører. (80 min slipptid)
 
Jaktlyst:5
Fart:5
Stil:5
Søksbredde:4
Reviering:4
Samarbeid:4
 ("Når han fikk regulert seg gikk alt som det skulle igjen”)