Startside
Om kullene
Om Bjønroa
Rolf Bjørnarheim til minne
Historikk
Kontakt
Om hundene
Billedkavalkaden
Streif
Sita
Rosita
Olianna
Hekla
Mia
Magnus
Melvin
Nivi
Pavlov
Pavlovs avkom
Platon
Pila
Pemira
Qvikki
Qvanta
Animalia Pavlova
Rama
Valpekull
Jakt og trening
Utstilling
Vi gratulerer
Nyttige lenker
Gamle Nyheter

Pavlovs avkom


16. mai 2016: Pavlov har blitt far for tredje gang. Se mer under R-kullet

31.10.2014: Pavlov har blitt morfar - les mer.....
 

Pavlov har tre kull etter seg:
I USA ble Remington's Topaz Reflection (Sophie) den 9.-10. januar 2012 inseminert med sæd fra Pavlov, men dessverre ble ikke Sophie drektig til tross for kyndig inseminasjon og topp sædkvalitet fra Pavlov. I etterkant fikk Sophie påvist livmorbetennelse, og veterinæren antok at dette var årsaken til at Sophie ikke tok seg.


2016 - Kull nr 3
Int NSUCH, NV-05, NV-07 Bjønroas Pavlov - Bjønroas Qvikki
4 hannvalper og 2 tispevalper født 16. mai 2016
Oppdretter: eget  (dette er Bjønroa-kull nr 18)
Birgit har beholdt tispevalpen RAMA


Birgit, Qvikki og Pavlov


2012 - Kull nr 2:
Int NSUCH NV 05, 07 Bjønroas Pavlov - Int CH Silverforsens Party Animal
1 hannvalp og 8 tispevalper født 14. april 2012
Oppdretter: Monica Garbeklint
Dette er Mac Vargs A-kull.
Birgit har valgt parringsvalpen Mac Vargs A Animalia Pavlova.
For jakt-og utstillingsresultater for de andre valpene i dette kullet, henviser vi til Monica sin hjemmeside www.garbeklint.com

C.I.E., C.I.B., NORDUCH, SEUCH, NOUCH, DKUCH, FIUCH, BALTUCH, EEUCH, LVUCH, LTUCH, DKV-11, NORDV-10, BLATW-09, KBHV-09, ESTW-09, NORDJV-06
J. Silverforsens Party Animal
 

7 dager gamle
Foto: Monica Garbeklint - www.garbeklint.com
 
 

Pavlov og Party i parringslek.
Foto: Monica Garbeklint - www.garbeklint.com
 2007 - Kull nr 1:
Bjønroas Pavlov - Maifjellets Rita

Reg.nr. 08233/99. Født 15.01.1999. HD-fri A
Far: Ylajalis Pavo 20033/94
Mor: Irja 02341/96

Maifjellets Rita fødte tre valper 24. februar 2007. En knøttliten valp døde etter to dager.
Oppdretter: Leiv Johnny Weum
 
Leiv Johnny var overlykkelig over at 8 år gamle Rita endelig ble drektig etter flere mislykkede parringer tidligere. Han valgte derfor å beholde begge valpene selv -en tispe og en hannhund. De heter Maifjellets Irja og Maifjellets Raicko. Begge røntget HD-fri A i november 2008 .

Under beskrives hundenes utvikling. Det nyeste stoffet ligger øverst. Til tross for at Leiv oppholder seg mye i utlandet og ikke har all verdens tid til trening, har han allerede oppnådd strålende resultater med Pavlov og Ritas avkom.

Leiv har sendt oss dette flotte bildet fra jakta 2012 med Irja (t.v.) og mor Rita
#

Pavlovs datter

NUCH Maifjellets Irja NO 15529/07
  fødte
3 hvit/gule hannvalper 31.10.2014

 
Far til valpene er NUCH Barentsviddas C Donald NO 50989/11
5 uker gamle:Irja viste allerede i tidlig alder store viltfinner- og søkeregenskaper. Med sin 1AK høyfjell og sine 6 x 2AK på høyfjell både høst og vinter, har hun overbevist som en samarbeidsvillig og meget god jeger. Hun har også vist rapport. Irja er en behagelig og fornuftig tispe som ikke lager lyder og er rolig i hus, bil og hundegård.
Donald
kommer fra et meget godt kull med flere søsken med høye premieringer. Han ble i tidlig alder høyt premiert på høyfjell både høst og vinter og på skog. Donald er en rolig og behagelig hund med et meget godt gemytt.
Begge hundene
stammer fra meget gode norske, svenske og italienske linjer. Det forventes valper med godt gemytt, gode samarbeidsevner, trøkk og viltfinneregenskaper, samt godt eksteriør. Både Irja og Donald har god pels, er sterke og har god helse. Begge er HD fri A.
Oppdretter er Leiv Jonny Weum, Molde.
  
      Under streken kan du lese mer om Irja og se flere bilder av henne og hennes kullbror Raicko som også er en svært god og vakker jakthund.
13.04.2013: Dovrefjellutstillingen
Irja oppnådde sitt 3. CERT på Dovrefjellutstillingen (1BK, 1BKK, 1BTK, CK, CERT, BIM) og kan dermed smykke seg med tittelen NUCH. Irja er en jaktmaskin og en stor viltfinner med 1 x1AK og hele 6 x 2AK på jaktprøve.

På samme Dovrefjellutstilling ble kullbor Raicko BEST IN SHOW.11. august 2012: Elverum NKK- utstilling
Irja: Excellent. 1 Konk, CK, CERT, 1BTK, BIM
Raicko: Excellent, 1Konk

9. juni 2012 - Utstilling Røros JFF:
Irja og Raicko oppnådde følgende strålende resultat:
Raicko: Excellent, 1 KONK, CK 1 BHK, BIR
Irja: Excellent, 1 KONK, CK, CERT, 1 BTK, BIM
Raicko vinteren 2012
 
25. april 2012:
Vi har tillatt oss å klippe følgende hyggelige avsnitt, skrevet av Vestlandet Nord sin distriktsrepresentant Harald Rogne under Oppsummering Vinterprøver 2012 på NPKs nettside:
"AK
I denne klassen har vi bare en hund med premieringer, men den har desto flere. Maifjellets Irja NO15529/07 (Bjønroas Pavlov - Maifjellets Rita) har oppnådd 4x 2AK i løpet av vinteren. Eiere er Sturla og Leiv-Jonny Veum, med sistnevnte som fører. Irja har 1AK fra tidligere, men på grunn av eiernes prioriteringer, stilles hun fortsatt i AK.
Hennes strålende 1AK-kritikk kan leses på nettet. Irjas resultater gleder ikke minst oppdretter av Bjønroas Pavlov, vår nestor i klubben, og fortsatt blant våre aller mest interesserte medlemmer - Rolf Bjørnarheim".

Vinter 2012: Pavlovs datter Maifjellets Irja. Elitehund.
15. april 2012:
2 AK til Irja
Møre og Romsdal FHK, Storlidalen: Under vanskelige forhold i en hønsegård av ryper, lyktes det igjen for Irja og Leiv å oppnå 2AK. Irja har 4 starter i vinter, og hun har oppnådd 4x 2AK, altså 100% premiering. Totalt har Irja nå startet 10 ganger på jaktprøve. Alle startene er i AK. Hun har vunnet 1x 1AK og 5x 2AK. Leivs srålende Maifjellets Irja har med dette oppnådd 60% premiering.
 
 

23 - 25.03.2012:
2x 2AK til Irja
Maifjellets Irja er en virkelig stor viltfinner. I helgen startet hun 2 dager på Bretonklubbens prøve på Dovrefjell og oppnådde 2x 2AK. Fuglene gikk dessverre før hun fikk vist reising. Irja har startet 3 ganger i vinter og har oppnådd 3x 2AK. Hun har nå tilsammen 9 prøvestarter med 1x 1AK og 4x 2AK. Dette innebærer en imponerende premieringsprosent på 56.

Leiv, Irja og Raicko på Dovreprøven i mars 2012
 
18.03.2012:
2AK til Irja
Leiv kom rett fra 6 ukers jobb i Korea 16. mars og startet Maifjellets Irja på vinterprøven på Ørskogfjellet to dager etterpå.
Irja fant fugl i 1. slipp, men dessverre kom makker og tok opp fuglen, så Irja fikk ikke vist reising. I 2. slipp fant Irja også fugl, men fuglen fløy før Leiv kom frem til henne. Irja fikk en flott 2AK. Hun er en fremragende viltfinner.
Irja har til nå totalt 7 prøvestarter, alle i AK. Hun har på disse startene oppnådd 1x 1AK og 2x 2AK, altså en premieringsprosent på 43%. Vi gratulerer!

Irja i stand vinteren 2008
 
03.09.2010:
1AK - ELITEHUND
Pavlovs datter Maifjellets Irja har oppnådd status som Elitehund etter sin 1AK på jaktprøve i Tydal 3. september. 2010.
Slik skriver dommer Lars Kvalheim i sin kritikk:
"Fart, stil og aksjon på topp. Prima vind- og biotopbruk. Stand, går fram på ordre, fugl letter og hun er RIOS. Utreder. 2. slipp jakter prima. 3. slipp jakter fortsatt prima. Stand, går frem på ordre, og stegg letter noe til side for hunden. RIOS, utreder. En flott representant for fuglhund-Norge. 1AK. Apportbevis fremlagt”.
(Kilde:
NPK )

16.08.2010:
På Folldalutstillingen 24. juli 2010 gikk Pavlovs to avkom - Maifjellets Raicko og Maifjellets Irja helt til topps med følgende resultat:
Maifjellets Raicko: 1AK, 1AKK, 1BHK, BIR, CK, 3BIS
Maifjellets Irja: 1AK, 1AKK, 1BTK, BIM, CK

På Dalholen 25. juli 2010 oppnådde de to:
Maifjellets Raicko: 1AK, 1AKK, 1BHK, BIR, 2BIG, CK
Maifjellets Irja: 1AK, 2AKK, 2BTK, CK

Vi gratulerer!

Mai 2010 - rapport fra Leiv om Pavlovs avkom, Irja og Raicko, som nå er 3 år:
Som bildet under viser, var dette var en perfekt dag. Slapp hundene en stund som resulterte med flere stander spesielt på Irja som jeg mener er meget god. Med sin broder Raicko som makker av og til kan reisingen på rype ta litt av. Vintersesongen gikk i vasken. Det var meningen å få jaktpremiert Irja og Raicko i vinter slik at det hadde vært mere spennende med utstillinger fremover. Både Irja og Raicko er pene hunder for sin rase. Spesielt Raicko som skiller seg ut. Hvor hen han nå viser seg blir det bemerket hvor flott han ser ut. Lys i fargen, pen brunfarge. Samtidig en stor maskulin pointer som sin far Pavlov Raicko er blitt en rolig glad hund som liker veldig mye kos. Jeg kaller han for mammadalt - litt bortkjemt fra min samboer som ikke sparer på gode ord om han.

Juli 2009:
Vi har fått følgende rapport fra Leiv Weum, eier og oppdretter av valpene etter Maifjellets Rita og Bjønroas Pavlov:
" Raicko er rolig og avbalansert, går løs ute rundt huset. Han er en nydelig hund som lyser opp i utstillingsringen. Han er en veldig sterk hund, har godt eksteriør som igjen viser seg når han viser seg fram i fjellet.
Irja er noe mer intelligent etter min mening, har alltid ligget foran Raicko med det meste. Er veldig oppvakt - ikke noe som går forbi henne. Irja er også en vakker dame, som får vist frem sitt eksteriør også i fjellet.
Både Irja og Raicko er stortgående hunder, men de holder veldig god kontakt. Det jeg liker best ved dem er hvordan de utnytter vinden til fordel for å finne fugl. De reiser kontant, til tider rolig i oppflukt”

Begge hundene ble stilt på NPK sin utstilling på Hagester 6. juli 2008, med følgende resultat:
Irja: 1UK, 1UKK.
Raicko: 1UK, 2UKK
I Molde 13. juni 2009 stilte de i AK med følgende resultat:
Irja: 1AK, 1AKK
Raicko: 1AK 1AKK,2BHK,CK

VINTER 2009:

Maifjellets Raico Maifjellets Irja (nærmest) og Raicko

JANUAR 2009:
Vi har fått noen fine bilder av Maifjellets Irja. Pavlovs datter har blitt en vakker ung dame som snart skal fylle 2 år

 
Bildene under viser Irja og Raicko 6 mnd gamle
 
Og her kommer noen koselige minner fra valpetiden. De små vidunderne har nok fått den beste start på livet som en valp kan ønske seg:
Maifjellets Rita fikk tre valper 24. februar, og oppdretter Leiv Johnny Weum er henrykt over å ha fått oppfylt sin drøm, en hvit tispe etter Rita. Det ble en hvit/gul hann, en hvit/gul tispe, nesten helt hvit som mormor Irja, og en knøttliten hvit/sort hann som dessverre døde etter 2 dager. Tatt i betraktning at Rita har gått tom to ganger og nå er åtte år og førstegangsfødende, er Leiv Johnny strålende fornøyd.
Leiv Johnny har jaktet med Bjønroas Huck, bror av Hekla
. Siden da har han ønsket en kombinasjon med en Bjønroahund, og nå håper vi dette vil svare til forventningene. Familien Weum vil beholde begge valpene selv.
Vi ønsker mor, barn og oppdretter lykke til.
 
 
Vi er heldige som har både mor og mormor til å passe på oss

Og slik startet det den 25.12.2006:
Maifjellets Rita og Bjønroas Pavlov møttes på Sjusjøen 1. juledag 2006. Der fikk de lov til å kose seg, og bildene taler vel sitt tydelige språk om at turtelduene fant hverandre og at hyrdestunden var vellykket.
Og selvsagt var den godt planlagt av de forventningsfulle hundeeierne Leiv Johnny Weum og Birgit Ording, samt behørig kvalitetssikret mht gener og anetavler i mange ledd av Rolf Bjørnarheim.
 
Denne damen virker da ganske innbydende, sier Pavlov, der han innleder sin aller første flørt med en mer enn villig Rita
Ung, stilig kar og moden, vakker dame finner hverandre på Sjusjøen 1. juledag 2006