Startside
Om kullene
Om Bjønroa
Rolf Bjørnarheim til minne
Kontakt
Historikk
Om hundene
Billedkavalkaden
Streif
Sita
Rosita
Olianna
Hekla
Mia
Magnus
Melvin
Nivi
Pavlov
Platon
Pila
Pemira
Qvikki
Qvanta
Animalia Pavlova
Animalia Pavlovas fotoalbum
Animalia Pavlovas funderinger
Rama
Valpekull
Jakt og trening
Utstilling
Vi gratulerer
Nyttige lenker
Gamle Nyheter

Animalia Pavlovas funderinger

  - om slekt og slektskap
 
Jeg har blitt en del av Bjønroa-familien fordi jeg eies av Birgit. Faren min heter Bjønroa. Moren min heter Silverforsen. Men jeg kommer til å hete Mac Varg hele livet. Alle de andre i flokken min heter Bjønroa.
 
Dette med navn og familieforhold er neimen ikke lett for oss hunder.
 
Ta for eksempel dette med mor og far. Jeg har en mor som heter Silverforsens Party Animal og en mor som heter Birgit. Så har jeg en far som heter Bjønroas Pavlov og en Far som heter Rolf. Den sistnevnte kaller vi Far Bjønroa fordi det er han som har skapt Bjønroa-navnet for lenge, lenge siden. Så alle som heter Bjønroa er visst veldig gamle....i alle fall er slekta det.
 
Vi i flokken bruker forskjellige navn på samme person: Far Bjønroa er Far med stor F for oss alle, men så sier både tante Pila og kusine Qvikki "vanlig" far også. Fordi han eier hele Pila og halve Qvikki. Bortsett fra Pila, så eier Birgit oss andre så derfor kaller vi henne for mor. Selv om vi altså har forskjellige riktige mødre og fedre - biologiske, heter det visst. Så da er vel vi hunder egentlig menneskenes adoptivbarn.......
Og så har jeg en gudmor også, men det skjønner jeg ikke helt hva er.
 
Vi hunder i flokken er i biologisk slekt som far, onkler, tanter, kusiner og riktige søsken. Men jeg har også menneske-tanter som enten er i slekt med mor eller Far, eller ikke i slekt men bare gode venner av familien.
 
Jeg spekulerer mye på hvordan jeg skal klare å holde orden på alt dette!
 

20. juli 2012 Hilsen meg