Startside
Om kullene
Om Bjønroa
Rolf Bjørnarheim til minne
Kontakt
Historikk
Om hundene
Valpekull
Jakt og trening
Utstilling
Vi gratulerer
Nyttige lenker
Gamle Nyheter

Rolf Bjørnarheim til minne


Rolf Bjørnarheim døde 20. desember 2019, 93 år gammel.
Rolf vokste opp i Byrkjelo med jakt og fiske. I 1962 kjøpte han sin første pointer, Smestadhagens Sira. Hun ble parret med Arrow. I mangel av eget kennelnavn ble de 11 valpene registrert under kennelnavnet Arkas tilhørende Arne Karlsen. Den mest berømte av disse valpene er Arkas Silver.
I 1973 etablerte Rolf Kennel Bjønroa. Stamforeldrene ble INT NSUCH Streif og Sita. Det første Bjønroakullet ble født 17. februar 1974. I mai 2016 ble Kennel Bjønroas 18. kull født.
Rolfs mål har alltid vært å frembringe sunne, rasetypiske og jaktlig gode pointere. Svært mange Bjønroahunder har gledet sine eiere med å fungere svært godt som jakthunder til de var både 15 og 16 år gamle. Rolfs oppdrett har også frembrakt mange hunder med høye premieringer og utmerkelser på jaktprøver og utstillinger. I 2007 ble Kennel Bjønroa tildelt Norsk Pointerklubs Æresdiplom og i 2008 Agnes Delphins Oppdretterpris  ( Om Bjønroa).

I en alder av 80 lærte Rolf seg å beherske datamaskin med internett og mail.  Han holdt seg godt orientert om alt som skjedde i pointerverdenen og fulgte med på resultater fra prøver og utstillinger. I 2007 opprettet Kennel Bjønroa denne hjemmesiden. Rolf var en god forteller, og historiene om hans liv med pointer kan du lese under Historikk.

Rolf elsket sine hunder, og de elsket ham. Han hadde en unik evne til å forstå hver enkelt hund og få til det aller beste samarbeidet med dem på jakt.

Jeg er dypt takknemlig for de 37 årene Rolf og jeg har hatt hunder sammen.
Jeg lyser fred over Rolfs minne.

Birgit Ording